Tisková zpráva – Kde a jak mohou rodiče vybírat z volnočasových aktivit?

Napsal: kancelar | Dne: 11 září, 2014

Kategorie: Činnost členských spolků Novinky Propagace Tiskové zprávy

Tisková zpráva - Kde a jak mohou rodiče vybírat z volnočasových aktivit?

Kde a jak mohou rodiče vybírat z volnočasových aktivit pro děti?

Rodičům a dětem, kteří s prvními dny nového školního roku řeší otázku, co s volným časem dětí, kde a jak budou trávit děti odpoledne, nabízí Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje kontakty a informace o svých členských spolcích, kde mohou naleznout širokou nabídku kroužků, oddílů a klubů širokého spektra zaměření. Dětská sdružení nabízejí program, který se kvalitou vyrovná komerci – ale podstatně levněji. Přitom je vedou zkušení a proškolení dobrovolníci, kteří dětem věnují svůj volný čas bez nároku na odměnu.

Z mnoha aktivit si zájemci mohou vybírat na stránkách členských spolků Rady dětí a mládeže Jihočeského kraje – RADAMBUK. Kontakty jsou ke stažení na  https://www.radambuk.cz/clenska-sdruzeni-2/.

Informace o jednotlivých spolcích pracujících s dětmi a mládeží rodiče a děti mohou čerpat z Informační brožury členských spolků RADAMBUK, která je ke stažení na https://www.radambuk.cz/novinky/brozura-clenskych-spolku-rady-deti-a-mladeze-jihoceskeho-kraje-aktualizace-9-14/.

A jak vybírat z té pestré nabídky? Jako návod mohou rodiče využít Devatero rad pro rodiče (www.crdm.cz/devatero) České rady dětí a mládeže, které je povede krok za krokem. Napoví, co mít na paměti, připomíná, že je dobré naslouchat potomkům, nezapomínat na zpětnou vazbu a kontakt s vedoucími. Připouští mimo jiné, že vyzkoušení více možností není na škodu. Příležitostná nabídka volnočasových center a klubů je sice lepší než bezcílné flákání po ulicích nebo vysedávání u počítače, nedokáže však nahradit dlouhodobé působení oddílu nebo podobného kolektivu. V něm se totiž dítě naučí nejen všemožné praktické dovednosti, ale také pozná morální hodnoty, získá schopnost začlenit se do kolektivu, navazovat vztahy a mnohdy i přátelství na celý život. Nezbytná je ale pravidelnost a dlouhodobá možnost působení. Proto – zároveň s rodinou a školou – jsou mimoškolní aktivity důležitou součástí výchovy. Se zmíněnými informacemi si jistě vybere každý – nezbývá než popřát rodičům šťastnou ruku ve výběru těch správných mimoškolních aktivit a toho správného spolku pro jejich ratolesti.

TZ – Kde a jak mohou rodiče vybírat volnočasové aktivity

Devatero rad pro rodiče - ČRDM